Patologia articulației

Dacă în urma unei deschideri excesive a cavității bucale, ați simțit durere în fața urechii sau lângă aceasta, iar sunetele produse la folosirea articulației (închiderea și deschiderea gurii)sunt auzite de dumneavoastră și de cei din jur, fiind însoțite de durere și înțepeniri ale articulației, este nevoie de o vizită la cabinetul stomatologic. Aceste semne apar atunci când articulația este cu ligamente laxe sau modificată, iar pe viitor este posibil să apară și dureri ori modificări faciale.

Afectarea oricărui component, va genera o patologie locală, adică cartilajul se poate inflama, discul se erodează, articulaţia poate suferi traumatisme minime sau majore, iar muşchii se pot contracta excesiv. Puteți simţi articulaţia temporo-mandibulară fie dacă puneți degetul pe porţiunea triunghiulară din faţa urechii, fie punând un deget în canalul auricular, în partea lui internă.

Cu ajutorul miljoacelor de investigare și diagnosticare care ne permit rezolvarea patologiei cu menținerea rezultatelor, puteți să vă tratați aceste probleme.

Mazilu Florentina